دوره رایگان آموزش word

در دنیای امروز که تکنولوژی و رایانه‌ها به قدرت وسیعی دست یافته‌اند، استفاده از نرم افزارهای متنی برای ایجاد و ویرایش اسناد به یکی از نیازهای اساسی هر فرد و سازمان تبدیل شده است. در این میان، نرم افزار ورد (Word) از شرکت مایکروسافت یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین ابزارهای متنی است که در زمینه نوشتن، ویرایش و طراحی اسناد کاربردهای بسیاری دارد.

در این قسمت می‌خواهیم در مورد مهم‌ترین ویژگی‌ها و امکانات ورد صحبت کنیم که در قسمت زبانه های ورد در دسترس هستند. در ادامه چند ویژگی کاربردی ورد را شرح می‌دهیم.

  • Home: در این بخش می‌توانید گزینه‌هایی مانند رنگ فونت، سایز فونت، سبک فونت، بولت پوینت‌ها، تراز کردن متن و فاصله بین خطوط را تعیین کنید.
  • Insert: در این بخش می‌توانید جدول‌ها، تصاویر، نمودارها، هدر، پاورقی، شماره صفحه و … را در فایل ورد خود قرار دهید.
  • Design: در تب دیزاین (طرح) می‌توانید قالب خاصی را انتخاب و با آن کار کنید.
  • Page Layout: در تب صفحه آرایی می‌توانید گزینه‌هایی مانند حاشیه، جهت، ستون، خطوط، تورفتگی، فاصله‌گذاری و … را در فایل خود استفاده کنید.
  • References: این تب برای کسانی که در حال نوشتن پایان نامه یا کتاب هستند، بسیار کاربردی و مفید است. در این تب می‌توانید گزینه‌هایی مانند پاورقی، فهرست مطالب، عنوان، کتاب شناسی و … را در متن خود قرار دهید.
  • Review: در این تب می‌توانید متن خود را از نظر املایی، دستور زبان، تعداد کلمات، زبان، ترجمه، کامنت‌ها و … بررسی و کامل‌تر کنید.
استفاده از کلیدهای میانبر

در ورد شما می‌توانید از میانبرهای زیادی استفاده کنید. در ادامه به چندتا از مهم‌ترین کلیدهای میانبر اشاره شده است.

Ctrl+ A: انتخاب تمام محتوای فایل

Ctrl + B: بولد کردن متن

Ctrl + C: کپی متن انتخاب شده

Ctrl + X: انتقال متن انتخاب شده

Ctrl + N: باز کردن فایل ورد جدید

Ctrl + P: باز کردن پنجره پرینت فایل

Ctrl + V: چسباندن یا پیست کردن متن کپی یا کات شده

Ctrl + S: ذخیره کردن

F1: باز کردن بخش Help

F12: ذخیره متن در یک قالب انتخابی (Save as)

Alt + Shift + D: قرار دادن تاریخ فعلی

Alt + shift + T: قرار دادن زمان فعلینگر

* در گلچین کردن این ویدیوها سعی کرده ایم کاربردی ترین دستورات و دروس را گرد هم بیاوریم. ویدیوی آموزشی شامل موضوعات متنوعی از ورد هستند، از جمله:

– مقدمه و آشنایی با نرم افزار ورد (Word)
– کار با صفحات و شیوه های نمایش یک سند
– درج اشکال گرافیکی
– درج لینک، سربرگ، پاورقی و شماره گذاری صفحات
– فرمت بندی صفحات
– ایجاد فهرست، منابع و پاورقی
– چند ترفند دیگر در نرم افزار Word و ….

لینک های دانلود :

چرا نیاز به فرمول‌نویسی در ورد داریم؟

دانشجویان رشته‌های مهندسی و بسیاری از رشته‌های علوم پایه می‌بایست در مقاله‌های‌شان، از فرمول‌ها و روابط ریاضی استفاده کنند. در واقع، اهمیت فرمول نویسی کم از اهمیت مقاله نویسی نیست. شاید کمی ‌پیش‌تر نوشتن یک فرمول ریاضی در ورد کار دشواری بود، اما امروزه این امکان در اختیار ما قرار گرفته است که به سادگی، از فرمول‌های ریاضی داخل مقالاتمان استفاده کنیم. به همین منظور، برنامه ورد یک امکان ویژه را نیز برای ما در نظر گرفته است؛ این ویژگی استفاده از فرمول‌های آماده در بخش فرمول نویسی است.

راهکارهای فرمول‌نویسی در برنامه Word :

-راهکار اول: استفاده از فرمول‌های آماده در ورد
-راهکار دوم: فرمول‌نویسی با استفاده از توابع
-راهکار سوم: فرمول نویسی به صورت دستی

قابلیت فرمول نویسی در ورد چیست ؟

قابلیت فرمول نویسی در ورد، در اغلب موارد توسط دانش‌آموزان، دانشجویان، پژوهش‌گران و افرادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در کار خود با روابط ریاضی سر و کار دارند. به عنوان مثال، اگر یک تکنسین یا کارشناس آزمایشگاه، قصد نوشتن گزارش کار یک آزمایش را داشته باشد، فرمول‌های مربوط به محاسبات خود را با استفاده از قابلیت فرمول نویسی در ورد تایپ می‌کند.

فرمول نویسی در ورد چگونه انجام می شود ؟

فرمول نویسی در ورد با استفاده از ابزار «Equation» انجام می‌شود. این ابزار، در زبانه «Insert» و پنل «Symbols» قرار دارد.

فعال کردن ابزار فرمول نویسی در ورد

با کلیک بر روی ابزار آیکون Equation (شکل عدد π)، کادری مشابه تصویر زیر در فضای کاغذ به نمایش درمی‌آید. این کادر، امکان فرمول نویسی در Word را فراهم می‌کند.

کادر خالی فرمول در ورد

یک ترفند سریع و ساده برای اجرای ابزار Equation، فشردن همزمان کلیدهای «Alt» و «=» بر روی کیبورد است. به این ترتیب، کادر پیش‌فرض نوشتن فرمول در ورد به سرعت در فضای کاغذ ایجاد می‌شود.

با کلیک بر روی عنوان ابزار Equation یا فلش رو به پایین، گزینه‌های موجود برای فرمول‌نویسی به روش‌های مختلف به نمایش درمی‌آیند.

گزینه های ابزار Equation در ورد

در بخش‌های بعدی، عملکرد هر یک از گزینه‌های نمایش داده شده در تصویر بالا را مورد بررسی قرار می‌دهیم.