نصب ویندوز، مهارت ارزشمندی است که کاربران کامپیوتر به دنبال یادگیری آن هستند. یادگیری این مهارت در ابتدای آشنایی با کامپیوتر کمی دشوار و پیچیده به نظر میرسد. در این مقاله قصد داریم به آموزش نصب ویندوز به صورت گام به گام و تصویری برای تمامی نسخهها از جمله ویندوز 10، ویندوز 8.1، ویندوز 8، ویندوز 7 و ویندوز XP با استفاده از سی دی و فلش بپردازیم. قبل از شروع نصب ویندوز با هر روشی، از اطلاعات مهم خود بکاپ بگیرید.
اگر قصد دارید ویندوز جدیدی را بر روی درایو ویندوز فعلی نصب کنید، مشخصات حافظه این درایو را به خاطر داشته باشید. این کار برای اطمینان از انتخاب صحیح درایو نصب ویندوز در گامهای بعدی و جلوگیری از پاک شدن اطلاعات دیگر درایوها ضروری است. به این منظور میتوانید ظرفیت درایو مورد نظر به همراه میزان فضای پر یا فضای خالی آن را در یک برگه یادداشت کنید.
آموزش نصب ویندوز با استفاده از سی دی یا DVD
نصب ویندوز با استفاده از سی دی، سادهترین و مرسومترین روش نصب نسخههای مختلف ویندوز است. برای انجام این کار، دو حالت وجود دارد. در حالت اول، شما با داشتن یک سی دی حاوی فایلهای ویندوز، فرآیند نصب را شروع میکنید. در حالت دوم، با دانلود فایل ویندوز و رایت کردن آن بر روی یک سی دی، امکان نصب ویندوز برای شما فراهم میشود. حالت اول سادهتر و سریعتر از حالت دوم است. اگر قصد دانلود فایل ویندوز و رایت کردن آن را دارید، شاید نصب ویندوز با استفاده از فلش گزینه بهتری باشد.
مراحل نصب ویندوز 10
1- اولین قدم برای نصب ویندوز 10 این است که ابتدا کامپیوتر یا لپ تاپ خود را روشن کنید و سپس از طریق DVD ROM سی دی را وارد کنید و پس از وارد کردن سی دی، اینک ویندوز را Restart کنید.
توجه : بعد از خاموش شدن ویندوز، طبیعتا ویندوز مجددا لود خواهد شد چرا که ما گزینه ریستارت را انتخاب کرده ایم. بعد از بالا آمدن ویندوز، دقیقا صفحه اولی که به نمایش در می آید، در قسمت پایین گوشه سمت چپ می توانید عبارت کوچکی را مشاهده کنید که داخل آن گفته است برای ریبوت کردن ویندوز می توانید فلان گزینه را بفشارید تا بصورت مستقیم وارد نصب ویندوز شوید. این کلید در کامپیوترها کمی مختلف است. برای مثال در برخی از Esc، F9 و F8 استفاده می شود که شما را وارد ریبوت می کند. اینک شما می بایست CD مورد نظر را برای بوت کردن انتخاب کنید.
2- اینک شما وارد نصب ویندوز شده اید. در صفحه اولی که به نمایش شما گذاشته می شود، می بایست زبان و زمان را انتخاب کنید. بعد از انتخاب زبان و زمان، بر روی گزینه سفید رنگ Next کلیک کنید.
3- بر روی گزینه Install now کلیک کنید.
4- ما برای آموزش نسخه windows 10 pro را انتخاب کرده ایم. بعد از انتخاب نسخه مورد نظر بر روی گزینه Next کلیک کنید.
5- در این مرحله می بایست در قدم اول تیک گزینه I accept the license terms را فعال و سپس گزینه Next را انتخاب کنید.
6- اینک شما می بایست گزینه دوم یعنی ” Custom ” را انتخاب کنید و گزینه اول نیز برای ارتقاء ویندوز می باشد.
7- درایوی که ویندوز قبلی شما بر روی آن نصب بوده است، معمولا بصورت اتوماتیک توسط ویندوز انتخاب می شود (به رنگ آبی در می آید). اینک تنها کاری که شما باید انجام بدید، فرمت کردن درایو انتخاب شده است تا این گونه فضای کافی برای شما ایجاد شود. بعد از انجام عملیات گفته شده، بر روی گزینه Next کلیک کنید.
توجه :لزوما شما نباید درایو انتخاب شده را فرمت کنید و علت فرمت کردن درایو انتخاب شده، افزایش حافظه کافی برای برای نصب ویندوز می باشد.
8- در این مرحله فایل های مربوطه ویندوز 10 بر روی سیستم شما نصب می شوند. دیگر هیچ کاری نباید انجام دهید و ویندوز بصورت اتوماتیک در سیستم شما نصب خواهد شد.
شخصی سازی ویندوز 10
بعد از بوت های مختلفی که در حین نصب ویندوز مشاهده خواهید کرد، بالاخره بعد از حدودا 20 دقیقه تمام می شود و به بوت آخر می رسید. بعد از اتمام نمایش لوگو ویندوز، باید مراحل زیر را انجام دهید؛
1- در مرحله اول پیغامی برای نمایش شما قرار داده می شود که می توانید از این طریق اقدام به شخصی سازی ویندوز کنید. اگر شما تمایلی به شخصی سازی ویندوز ندارید، توصیه ای که داریم این است که بر روی Use Express settings کلیک کنید و در غیر این صورت بر روی customize settings کلیک کنید.
توجه :آیکونی که در گوشه سمت چپ مشاهده می کنید، کمی کاربردی است! برای مثال اگر شما گزینه High Contrast را انتخاب کنید، صفحه کامپیوتر شما سیاه خواهد شد.
همچنین اگر گزینه magnifier را انتخاب کنید، می توانید از گزینه زوم استفاده کنید.
2- اگر شما گزینه شخصی سازی را انتخاب کرده اید، صفحه اولی که برای شما باز خواهد شد، مرتبط با مخاطبین، تقویم، لوکیشن و… می باشد که توصیه می شود هوشمندانه این گزینه ها را انتخاب کنید. سپس گزینه Next را انتخاب کنید.
3- صفحه بعدی مرتبط با دیتا بروزر یا مرورگر است که مجددا توصیه می شود با دقت این گزینه ها را مطالعه و فعال کنید.
4- اینکه ویندوز قصد پرسش کاربرد شما از این ویندوز را دارد که اگر برای استفاده شخصی نصب کرده اید، باید گزینه دوم و اگر برای یک شرکت یا یک کمپانی نصب کرده اید باید گزینه اول را انتخاب کنید.
5- در این مرحله شما می بایست حساب کاربری مایکروسافت به همراه پسوردتان را وارد کنید و اگر حساب مایکروسافت ندارید، می توانید با فشردن گزینه Create One اقدام به ایجاد حساب کاربری مایکروسافت کنید.
6- در این مرحله شما می بایست نام کاربری ساده مانند اسم یا هر چیز دیگری را انتخاب کنید و در انتها اقدام به تنظیم کردن پسورد مناسب کنید. سپس گزینه Next را انتخاب کنید.
7- ویندوز 10 شما به سادگی نصب شد و می توانید از این ویندوز نهایت استفاده را داشته باشید.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 8 چیست؟
پیش از نصب ویندوز 8 باید از سازگاری سیستم کامپیوتر خود با ویندوز 8 اطمینان حاصل کنید. بر روی آیکون My Computer در ویندوز XP، آیکون Computer در ویندوز 7 یا This PC در ویندوز 10 کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 8 باید دارای مشخصات سخت افزاری زیر باشد:
Processor: پردازنده با سرعت 1GHz یا سریعتر
Installed memory (RAM): رم با حافظه 1GB برای نصب ویندوز 32 بیتی یا 2GB برای نصب ویندوز 64 بیتی
16GB حافظه خالی برای نصب نسخه 32 بیتی و 20GB حافظه خالی برای نصب نسخه 64 بیتی
کارت گرافیک با پشتیبانی از Microsoft DirectX 9 و نسخه 1.0 یا بالاتر درایور WDDM
نکته مهم: در صورتی که قصد تعویض ویندوز از نسخه 10 به 8 را دارید، امکان نصب ویندوز 8 بر روی سیستم شما وجود خواهد داشت.
آموزش نصب ویندوز 8 با استفاده از سی دی و فلش
مراحل نصب ویندوز 8 کاملا مشابه مراحل نصب ویندوز 10 است و تنها تنظیمات راه اندزی این دو نسخه با یکدیگر تفاوت دارند. در ضمن، حداقل سیستم مورد نیاز و مراحل نصب ویندوز 8.1 کاملا مشابه ویندوز 8 است.
به دلیل یکسان بودن گام اول تا هشتم در نصب ویندوز 10 و ویندوز 8، از تکرار آنها در این بخش خودداری میکنیم. بنابراین، برای مشاهده این گام ها به بخش «آموزش نصب ویندوز 10» مراجعه کنید. به این ترتیب، این بخش از آموزش را با گام نهم نصب ویندوز 8 ادامه میدهیم.
تنظیمات راه اندازی ویندوز 8
بعد از قرار دادن سی دی یا اتصال فلش، نصب فایلهای ویندوز و ری استارت شدن کامپیوتر، فرآیند آمادهسازی فایلها شروع میشود. در این گام، صفحهای مشابه تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. اتمام این فرآیند چند دقیقه طول میکشد. در انتها، کامپیوتر به طور خودکار ری استارت میشود.
تنظیمات شخصی سازی محیط ویندوز 8
در این گام، صفحه زیر با عنوان Let’s go through a few basics به نمایش درمیآید و گزینه Personalize به طور خودکار انتخاب میشود.
با باز شدن صفحه Personalize میتوانید رنگ و نام کامپیوتر را انتخاب کنید.
انتخاب تنظیمات مورد نیاز
در این گام صفحه Settings نمایش داده میشود. با انتخاب گزینه Use express settings مستقیما به گام شانزدهم خواهید رفت. در صورت انتخاب گزینه Customize، امکان انجام تنظیمات بیشتری برای شما فراهم میشود.
نکته: به طور کلی پیشنهاد میکنیم از گزینه Use express settings استفاده نکنید. انتخاب این گزینه، احتمال بیشتر شدن مصرف داده در هنگام اتصال به اینترنت را افزایش میدهد.
تنظیمات به اشتراک گذاری و اتصال به دستگاه های موجود در شبکه
در صورت تمایل به اتصال به دستگاههای موجود در شبکه (کامپیوترهای دیگر، پرینتر و غیره) گزینه بالایی (Yes) و در غیر اینصورت، گزینه پایینی (No) را انتخاب کنید.
تنظیمات بروزرسانی و حریم خصوصی ویندوز
در این گام، مجوزهای بروزرسانی و حریم خصوصی ویندوز قابل تنظیم هستند.
در صورتی که تمایلی به دریافت بروزسانی های ویندوز ندارید، گزینه Windows Update را بر روی Never check for updates و کلید زیر آن را بر روی حالت Off قرار دهید. سپس، بر روی Next کلیک کنید.
تنظیمات ارسال اطلاعات به مایکروسافت
در این صفحه، تمام کلیدها را بر روی حالت Off قرار داده و بر روی گزینه Next کلیک کنید.
تنظیمات رفع مشکل و به اشتراک گذاری اطلاعات با نرم افزارها
در این گام نیز تمام کلیدها را بر روی حالت Off قرار داده و بر روی گزینه Next کلیک کنید.
ساخت حساب کاربری ویندوز
در صورتی که حساب کاربری مایکروسافت دارید، نام کاربری یا ایمیل خود را در این صفحه وارد کنید و سپس با وارد کردن رمز عبور، مراحل نصب را ادامه دهید.
در صورت نداشتن حساب کاربری مایکروسافت و تمایل به ساخت آن، گزینه Sign up for a new email address را انتخاب و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید. در این حالت باید به اینترنت متصل باشید.
اگر قصد یا امکان ورود با حساب کاربری مایکروسافت را ندارید، گزینه Sign in without a Microsoft account را انتخاب کنید. در صفحه بعدی، بر روی گزینه Local account کلیک کنید.
در این صفحه، نام کاربری (User name)، کلمه عبور (Password)، تکرار کلمه عبور (Renter password) و راهنمای یادآوری کلمه عبور (Password hint) را وارد کرده و بر روی Finish کلیک کنید.
نکته: به غیر از نام کاربری، گزینههای دیگر اختیاری هستند. در صورت عدم تمایل میتوانید این گزینهها را خالی گذاشته و با کلیک بر روی Next به گام بعدی بروید.
نهایی سازی نصب ویندوز
بعد از انجام تمام گامهای بالا، صفحه زیر نمایش داده میشود. این صفحه به معنای اتمام فرآیند نصب ویندوز و نهایی سازی خودکار برخی از تنظیمات است.
پس از اتمام این فرآیند، نصب ویندوز 8 به طور کامل انجام میشود و محیط «مترو» (Metro) به نمایش درمیآید.
آموزش نصب ویندوز 7 به صورت تصویری و گام به گام
ویندوز 7 یکی از محبوبترین نسخههای ویندوز است. با وجود انتشار نسخههای جدیدتر 8 و 8.1، هیچکدام نتوانستند جایگاه ویندوز 7 را در بازارهای مایکروسافت تصاحب کنند. در این بخش قصد داریم به آموزش نصب ویندوز 7 به صورت گام به گام و تصویری بپردازیم.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 7 چیست؟
پیش از نصب ویندوز 7 باید از سازگاری سیستم کامپیوتر خود با این نسخه از ویندوز اطمینان حاصل کنید. بر روی آیکون My Computer در ویندوز XP ، آیکون Computer در ویندوز 8 یا This PC در ویندوز 10 راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 7 باید دارای مشخصات سخت افزاری زیر باشد:
Processor: پردازنده با سرعت 1GHz یا سریعتر
Installed memory (RAM): رم با حافظه 1GB برای نصب ویندوز 32 بیتی یا 2GB برای نصب ویندوز 64 بیتی
16GB حافظه خالی برای نصب نسخه 32 بیتی و 20GB حافظه خالی برای نصب نسخه 64 بیتی
کارت گرافیک با پشتیبانی از DirectX 9 به همراه نسخه 1.0 یا بالاتر درایور WDDM
نکته: در صورتی که از نسخههای بالاتر ویندوز استفاده میکنید و قصد نصب ویندوز 7 به عنوان ویندوز اصلی یا ویندوز دوم را دارید، سیستم شما قادر به پشتیبانی از این نسخه خواهد بود.
آموزش نصب ویندوز 7 با استفاده از سی دی و فلش
مراحل نصب ویندوز 7 از گام اول تا هشتم کاملا مشابه مراحل نصب ویندوز 8 و 10 است. با این وجود، تنظیمات راه اندزی این نسخه و همچنین شکل رابط کاربری این نسخه با دو نسخه دیگر تفاوت دارد.
به دلیل یکسان بودن گام اول تا هشتم در نصب ویندوز 8 و ویندوز 10 با ویندوز 7، از تکرار آنها در این بخش خودداری میکنیم. بنابراین، برای مشاهده این گام ها به بخش «آموزش نصب ویندوز 10» مراجعه کنید. این بخش از آموزش را با گام نهم نصب ویندوز 7 ادامه میدهیم.
تنظیمات راه اندازی ویندوز 7
بعد از قرار دادن سی دی یا وصل کردن فلش، نصب فایلهای ویندوز و ری استارت شدن کامپیوتر، فرآیند آمادهسازی فایلها شروع میشود. در این گام، صفحهای مشابه تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. اتمام این فرآیند چند دقیقه طول میکشد.
وارد کردن نام کاربری و نام کامپیوتر
در کادر اول نام کاربری مورد نظر و در کادر دوم نام کامپیوتر را وارد کنید. سپس، روی گزینه Next کلیک کنید.
نکته: در صورت وارد نکردن نام کامپیوتر، نام کاربری شما با پسوند PC به عنوان نام کامپیوتر انتخاب میشود.
اختصاص کلمه عبور و راهنمای کلمه عبور
در این گام، صفحه زیر برای شما نمایش داده میشود. کلمه عبور، تکرار کلمه عبور و راهنمای کلمه عبور را وارد کرده و بر روی Next کلیک کنید.
نکته: موارد بالا گزینههای اختیاری هستند. در صورت عدم تمایل میتوانید این کادرها را خالی گذاشته و با کلیک بر روی Next به گام بعدی بروید.
وارد کردن کد فعالسازی ویندوز
در این مرحله از شما خواسته میشود تا در صورت داشتن کد فعالسازی، آن را در کادر مربوطه وارد کنید.
اگر کد فعالسازی ندارید، کادر مربوطه را خالی گذاشته و روی Next کلیک کنید.
نکته:در صورت نصب بدون کد فعالسازی، 30 روز فرصت دارید تا فعالسازی ویندوز را انجام دهید.
انتخاب تنظیمات بروزرسانی
در صفحه تنظیمات بروزرسانی، سه گزینه به شما نمایش داده میشود. با انتخاب Use recommended settings، ویندوز در زمان اتصال به اینترنت، اقدام به دریافت تمام بروزرسانیها میکند. گزینه Install important updates only، به ویندوز اجازه میدهد تا فقط بروزرسانیهای ضروری را دریافت کند. انتخاب گزینه «Ask me later» نیز تنظیمات بروزرسانی را غیر فعال میکند. با انتخاب هز یک از این گزینهها، به گام بعدی خواهید رفت.
تنظیم منطقه زمانی، تاریخ و ساعت ویندوز
در این گام، امکان تنظیم منطقه، زمانی، تاریخ و ساعت فراهم شده است. با انتخاب «UTC +03:30 Tehran»، منطقه زمانی و ساعت ایران تنظیم خواهد شد. تاریخ ویندوز با فرمت میلادی است. برای تنظیم دقیق آن، از روی یک تقویم تاریخ ویندوز را وارد کرده و بر روی Next کلیک کنید.
انتخاب نوع شبکه
در صورتی که به یک شبکه اینترنی متصل باشد، در گام آخر از شما خواسته میشود تا نوع شبکه مورد استفاده را انتخاب کنید. گزینه Home network برای شبکههای خانگی، Work network مناسب شبکههای سازمانی و Public network برای شبکههای عمومی است.
با انتخاب نوع شبکه، مراحل نصب و راهاندازی ویندوز 7 به طور کامل پایان مییابد. در انتها نیز صفحه دسکتاپ و استارت ویندوز برای شما به نمایش درمیآید.
آموزش نصب ویندوز XP به صورت تصویری و گام به گام
ویندوز XP یکی از نسخه ویندوز از خانواده ویندوز NT است که مایکروسافت آن را در سال 2001 میلادی (سال 1380 شمسی) روانه بازار کرد. آن زمان از ویندوز XP به عنوان یک موفقیت بزرگ در حوزه سیستم عامل کامپیوتر یاد میشد. با وجود محبوبیت نسخههای جدیدتر ویندوز، امروزه برخی از شرکتها به دلایل مختلف از ویندوز XP به عنوان سیستم عامل اصلی خود استفاده میکنند. در این بخش قصد داریم به آموزش نصب ویندوز XP به صورت گام به گام و تصویری بپردازیم.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز XP چیست؟
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز XP باید دارای مشخصات سخت افزاری زیر باشد:
پردازنده با سرعت 300MHz یا سریعتر
رم با حافظه 128MB یا بیشتر
1.5GB حافظه خالی یا بیشتر
گرافیک Super VGA یا بالاتر
درایو نوری (سیدی رام یا دیویدی رام)
کیبورد، ماوس یا ابزار کنترلی دیگر
نکته مهم:برخی از سخت افزارهای جدید از ویندوز XP پشتیبانی نمیکنند. اگر سیستم شما حداقل سخت افزار مورد نیاز برای نصب ویندوز XP را داشت اما در مراحل نصب، مشکل نامشخصی پیش آمد، عدم پشتیبانی سخت افزارهای کامپیوتر از نصب ویندوز XP یکی از دلایل احتمالی خواهد بود.
آموزش نصب ویندوز XP با استفاده از سی دی و فلش
نصب ویندوز XP با نسخههای جدیدتر ویندوز تفاوت دارد. ممکن است شباهتهایی در کلیات نصب این ویندوز با دیگر نسخهها وجود داشته باشد اما جزئیات آن بسیار متفاوت است. به همین دلیل، نحوه نصب ویندوز XP را از گام اول شروع خواهیم کرد. پیش از شروع این آموزش، از اطلاعات مهم خود در کامپیوتر بکاپ بگیرید.
نکته:برای نصب ویندوز XP نیاز به کد فعالسازی آن دارید. این کد معمولا روی سی دی یا کاور آن نوشته شده است. قبل از وارد کردن سی دی در درایو نوری، حتما این کد را بر روی کاغذ یادداشت کنید. بدون وارد کردن این کد در گام سیزدهم، نصب ویندوز نهایی نمیشود.
وارد کردن سی دی یا اتصال فلش نصب ویندوز به کامپیوتر
در گام اول باید پس از قرار دادن سی دی یا وصل کردن فلش حاوی فایلهای نصب ویندوز XP، کامپیوتر را ری استارت کنید.
تنظیم بوت شدن سی دی یا فلش نصب ویندوز
در گام دوم باید تنظیمات بوت سیستم را به گونهای تغییر دهید که سی دی یا فلش نصب ویندوز توسط کامپیوتر شناسایی شود. به این منظور هنگام روشن شدن کامپیوتر، کلید F2 یا Delete را فشار دهید تا محیط BIOS مشابه تصویر زیر برای شما به نمایش درآید.
در سربرگ Boot، عبارت CD-ROM Drive را پیدا کنید. با رفتن بر روی این عبارت و فشردن کلیدهای + یا -، جایگاه آن تغییر خواهد کرد. CD-ROM Drive را به بالاتر از بقیه قرار دهید. به این ترتیب، درایور نوری کامپیوتر شما در اولویت بوت شدن قرار خواهد گرفت. بعد از این کار، با فشردن کلید F10 و انتخاب گزینه Yes، تنظیمات شما ذخیره و کامپیوتر ری استارت میشود.
نکته: مراحل شناسایی سی دی و فلش مشابه یکدگیر هستند. با این تفاوت که برای فلش به جای انتخاب CD-ROM باید عنوان فلش خود یا در برخی از موارد عنوان Removable Device را انتخاب کنید.
شناسایی سی دی یا فلش
در صورتی که گام قبلی را به درستی انجام داده باشید، تصویر زیر پس از روشن شدن کامپیوتر به نمایش درمیآید. با دیدن این صفحه، یکی از کلیدهای کیبورد را فشار دهید تا به محیط نصب ویندوز وارد شوید.
ورود به محیط آمادهسازی نصب ویندوز
با ورود به محیط نصب ویندوز، سه گزینه برای شما به نمایش درمیآید. با فشردن کلید Enter نصب ویندوز شروع میشود.
تایید قوانین و مقررات نصب ویندوز
در این صفحه، به منظور موافقت با قوانین نصب ویندوز و رفتن به گام بعدی کلید F8 را فشار دهید.
انتخاب پارتیشن نصب ویندوز
اگر قصد نصب ویندوز بر روی یک هارد جدید را دارید، در این گام با تصویر زیر مواجه خواهید شد. در اینجا تنها یک پارتیشن برای هارد وجود دارد.
در این حالت با فشردن کلید D، وارد کردن حجم مورد نظر و فشردن کلید Enter، یک پارتیشن جدید به وجود میآید. به این کار، پارتیشن بندی هارد میگویند. پس از اتمام پارتیشن بندی میتوانید درایو
اگر نصب ویندوز را بر روی یک هارد پارتیشن بندی شده انجام میدهید، با حالتی مشابه با تصویر زیر مواجه خواهید شد. در این حالت، بر روی پارتیشن مورد نظر رفته (معمولا :C) و کلید Enter را فشار دهید.
انتخاب نوع نحوه فرمت پارتیشن نصب ویندوز
در این گام، چهار گزینه برای نحوه فرمت کردن پارتیشن انتخابی در مرحله قبل برای شما نمایش داده میشود. بر روی گزینه اول (NTFS) بروید و کلید Enter را فشار دهید.
نکته اول: در صورتی که زمان کافی برای نصب ویندوز را دارید، ترجیحا از گزینه (Quick) استفاده نکنید. این گزینه با وجود سرعت بیشتر نسبت به گزینه دیگر، احتمال خطا در هنگام فرمت کردن را افزایش میدهد.
نکته دوم: برای پارتیشنهایی با حجم بیش از 32GB، امکان انتخاب فرمت به روش FAT وجود ندارد.
فرمت شدن پارتیشن نصب ویندوز
در این گام، فرآیند فرمت شدن پارتیشن نصب ویندوز انجام میشود. تا اتمام کامل این فرآیند منتظر بمانید.
کپی شدن فایل های نصب ویندوز
در این گام، فایل های نصب ویندوز بر روی پارتیشن انتخاب شده کپی میشوند. تا اتمام کامل این فرآیند منتظر بمانید.
ری استارت شدن کامپیوتر
پس از اتمام فرآیندهای فرمت و کپی شدن فایلهای نصب، کامپیوتر ری استارت میشود. در این گام اجازه دهید تا سیستم به صورت عادی بوت شود (هیچ کلیدی را در حین بالا آمدن کامپیوتر فشار ندهید).
ورود به محیط نصب ویندوز
در این گام، صفحهای شامل فهرست مراحل نصب ویندوز به نمایش درمیآید. بیشتر موارد این فهرست به صورت خودکار انجام میشوند. تا باز شدن صفحه جدید برای اعمال تنظیمات منتظر بمانید.
انتخاب زبان و منطقه زمانی
در حین نصب خودکار ویندوز در گام یازدهم، صفحه مربوط به برخی از تنظیمات باز میشود. شما باید این تنظیمات را انجام داده و یا در صورت عدم تمایل کلید Next را فشار دهید. در این گام، صفحه تنظیمات زبان و منطقه زمانی برای شما ظاهر میشود. با کلیک بر روی دکمه «Customize»، امکان انجام این تنظیمات فراهم میشود. بعد از انجام این تنظیمات بر روی Next کلیک کنید.
وارد کردن کد فعالسازی
کد فعالسازی ویندوز را در این صفحه وارد کرده و بر روی Next کلیک کنید.
نکته: در برخی از نسخهّای ویندوز XP، وارد کردن کد فعالسازی در آخرین گام انجام میگیرد.
وارد کردن نام کامپیوتر و کلمه عبور
در این گام باید یک نام کامپیوتر در کادر «Computer name» وارد کنید. انتخاب کلمه عبور اختیاری است. پس از تکمیل کادرها، بر روی Next کلیک کنید.
تنظیم منطقه زمانی، ساعت و تاریخ
منطقه زمانی و تاریخ را تنظیم کنید. منطقه زمانی ایران، «UTC +03:30 Tehran» است. با انتخاب این گزینه، ساعت به طور خودکار تنظیم خواهد شد. فرمت تاریخ کامپیوتر میلادی است. برای تنظیم این تاریخ از روی تقویم استفاده کنید. در انتها، بر روی Next کلیک کنید.
تنظیم نوع شبکه
در این صفحه، نوع شبکه کامپیوتر قابل تنظیم است. برای شبکههای خانگی، گزینه «Typical settings» را انتخاب و بر روی Next کلیک کنید.
نهایی سازی نصب ویندوز
در این گام تنها باید صبر کنید تا نصب ویندوز نهایی شود.
تنظیم صفحه نمایش
با اتمام گام هفدهم، کامپیوتر ری استارت میشود. پس از بالا آمدن کامپیوتر، کادر زیر به نمایش درمیآید. بر روی Ok کلیک کنید.
تنظیم وضعیت اینترنت
در صورت اتصال به اینترنت، گزینه «Connect to the Internet» را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید. در غیر اینصورت، بر روی «Cancel» کلیک کنید.
فعالسازی ویندوز
در این گام، بر روی گزینه No و سپس بر روی Next کلیک کنید.
وارد کردن نام کاربری
نام کاربری مورد نظر خود را در کادر «Your name» وارد و بر روی Next کلیک کنید. در صورت تمایل به ایجاد چند حساب کاربری میتوانید نام کاربری هر حساب را در کادرهای بعدی اضافه کنید.
پس از انجام این گام، مراحل نصب و راهاندازی ویندوز XP به پایان میرسد و صفحه دسکتاپ به همراه منو استارت برای شما به نمایش درمیآید.
نکته: پس از نصب و راهاندازی ویندوز XP، به منظور عمکرد صحیح سخت افزارهایی نظیر کارت صدا و گرافیک کامپیوتر باید درایورهای مخصوص هر سخت افزار را به طور جداگانه نصب کنید.